9 sierpnia 2013

Pasta z wędzonej makreli.

Pasta z makreli. Szybko, łatwa w przygotowaniu i zdrowa. Szukałam w internecie jakiegoś przepisu, nie znalazłam niczego bo zwróciłoby moja uwagę wiec sama wymyśliłam przepis. :p

Składniki
1  duża wędzona makrela
1-2 jajka ugotowane na twardo
1 pomidor (bez pestek)
1 mala cebula biała lub czerwona
sól, pieprz, mielona papryka
posiekana pietruszka lub koper 
łyżka majonezu
 Przygotowanie jest proste.
Z makreli wyjąć ości, oczyszczoną wrzucić do miski i rozdrobnić widelcem. Pozostałe składniki bardzo drobno posiekać. Z pomidorów koniecznie wyjść pestki, bo masa będzie za rzadka. Doprawić do smaku i gotowe. Ilość składników zależy od smaku i gustu każdego z nas, więc piszę opcjonalnie ile mniej więcej powinno być. Przepis można modyfikować według własnego uznania.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz