9 sierpnia 2013

Kruche ciasto, mus z białej czekolady i porzeczki.

Przepis jest identyczny jak z postu tu. Tylko zamiast borówek są porzeczki. Jeżeli robicie mus to moja rada dajcie mniej białej czekolady, bo przy całej tabliczce mus jest bardzo słodki, przy porzeczkach to nie przeszkadza ale przy łagodniejszych owocach czuć tą słodycz.

Mus z białej czekolady
Składniki
pół tabliczki białej czekolady
1 opakowanie serka mascarpone
Przygotowanie
Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku,(uwaga żeby nie przypalić ! można dodać odrobinę wody) do lekko przestudzonej czekolady dodajemy serek mascarpone i mieszamy trzepaczka do uzyskania gładkiej masy. (początkowa będą grudki ale po chwili energicznego mieszania zniknął, gdyby tak się nie stało masę można lekko podgrzać) Krem będzie rzadki ale w miarę stygnięcia będzie gęstniał, a po wstawienia do lodówki całkowicie stężeje.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz