Postaram się nadrobić kilka dni bez wpisów. Więc biorę się do pracy, na pierwszy ogień idzie pasta jajeczna. Kojarzy mi się on z dzieciństwem. Bardzo ją lubię ale wiadomo, że zbyt często nie powinno się jej jeść. ;p Mój przepis jest podstawowy, można więc dodawać składniki według uznania np. paprykę, ogórka, pomidora czy jakieś mięso.
Składniki:
5 jajek
1cebula
Sos
majonez
musztarda dijon > ilość składników zależy od naszych upodobań
koperek
sól
pieprz
Przygotowanie
Jest banalnie proste. Ja zaczęłam od sosu i do niego dorzucałam składniki. Pierwsza była cebula, którą trzeba bardzo drobno pokroić, potem jajka. Ja kroję je na pół, wydłubuje żółtka a białka kroję mniej więcej w drobną kostkę. Gdy wszystko jest w misce, mieszamy dokładnie aby żółtka się rozpadły. Odstawiamy do lodówki aby masa się schłodziła, ok. 20 minut. Smacznego!
Tak, tak, przyznaję się... nie wytrzymałam i wgryzłam się w kanapkę.;p
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz